Igaunija var lepoties ar izcilajiem restorāniem

Restorāns “Alexander”

Restorāns “Alexander” atrodas vienā no viscienījamākajām vietām – Padastes muižas centrā. Augstie griesti ļauj ieskatīties muižas saulainajā ziemas dārzā un priecāties par senajiem kokiem muižas parkā. Restorāna “Alexander” kolektīvs piedāvās jums garšīgus ēdienus, kas ir tapuši pateicoties Muhu un citu ziemeļu virtuvju vietējām tradīcijām. Restorāns “Alexander” tika atzīts par Igaunijas labāko restorānu 2010, 2011 un 2012. gadā.

Restorāns “NOA”

Restorānu “NOA” diez vai var salīdzināt ar slīkstošu kuģi. Tieši otrādi, tam ir ļoti izdevīga atrašanās vieta, izcila arhitektūra un iekšējais noformējums. Protams, arī šeit, savus apmeklētājus gaida izcili pagatavoti ēdieni, ka arī neaprakstāmi skaists skats uz Tallinas siluetu un jūru.

Restorāns Ö

Restorāna darbinieki stāsta, ka viņi izturas pret ēdiena gatavošanu, kā pret aizraujošu izaicinājumu, kurā lielu lomu spēlē vietējie sezonālie produkti un netradicionālās pieejas ceļš. Viņi uzskata, ka apmeklētājiem ir svarīgi parādīt, cik plašs ēdienu sortiments ir pieejams viņu platuma grādos un cik daudzveidīgi var pagatavot ēdienus, izveidot jaunas garšas buķetes. Restorāna darbinieki, vienā vārdā to sauc par “Mūsdienīgo igauņu virtuvi”. Restorāns ietilpst 50 labāko Igaunijas restorānu vidū, kā arī, ne vienu reizi vien ir apbalvots ar speciālām godalgām.

Restorāns “Tchaikovsky”

Astoņpadsmitā gadsimta beigās, labākie Francijas pavāri apmeklēja Krieviju. Tajā laikā, radās, vēl līdz tam nebijis franču un krievu virtuves apvienojums. Restorāna “Tchaikovsky” darbinieki, cenšas atdzīvināt sen aizmirstas meistaru receptes, bagātināt tās ar mūsdienu pieredzi un priekšstatiem. Restorāns, ne vienu reizi vien, bija atzīts par labāko starp labākajiem, jo, šeit uzmanība tiek pievērsta pat vissīkākajām detaļām. Par cenām varam teikt, ka tās ir atbilstošas kvalitātei.

Restorāns “OKO Resto”

Diezgan tālajā, 2011. gadā, restorānu pasaule papildinājās ar vēl vienu mājīgu, ekoloģisku, kvalitatīvu, lauku stilam pietuvinātu restorānu. Tehnoloģiski mūsdienīgais un garšas ziņā pierastais restorāns “OKO Resto” cenšas savus apmeklētājus pārsteigt un nodemonstrēt, kā var radīt labu restorānu neatkarīgi no atrašanās vietas. Vislabākajā veidā, šo restorānu ir noraksturojuši, kāda ļoti prasīga apmeklētāja vārdi: “Jums šeit viss ir… pietrūkst tikai vienas lietas – nav stresa…”. Restorāna darbinieki, paši sev par lielu izbrīnu ir saņēmuši ne mazums balvu. Restorāns “OKO Resto” ir iekļauts Igaunijas, labāko 50 restorānu vidū. Kaut gan precīzāk būtu jāsaka, atrodas trešajā vietā.

Restorāns “Art Priori”

Restorāns “Art Priori” – tas ir mākslas darbs, gan uz sienām, gan uz šķīvjiem. Maigas, radošas un izsmalcinātas garšas piedāvās jums šajā restorānā gūt elegantus un neaizmirstamus gastronomiskus piedzīvojumus.

Restorāns “Horisont”

Elegantais un stilīgais restorāns “Horisont” atrodas pēdējā viesnīcas “Horisont” stāvā. Šī vieta ir ideāli piemērota lai atslābinātos un izbaudītu pieczvaigžņu virtuvi. Restorāna apmeklētāji var izbaudīt apburošo panorāmas skatu kas paveras uz Vecpilsētu un jūru. Viesnīcas “Horisont” restorāns piedāvā mūsdienīgu ēdiena izvēli no sezonālajiem un importētajiem produktiem. Restorāns piedāvā iespēju sarīkot privātās vakariņas atsevišķā telpā.

Tallinas restorānos pasniegtajiem ēdieniem – neaizmirstama garša

Leib

Šajā restorānā, sildītāju ieskauti, līdz vēlam rudenim, āra terasē sēž gan ierēdņi, gan programmētāji. Tepat, atrodas arī vitrīna, kur līdzi ņemšanai var iegādāties uz vietas cepto rupjmaizi un atklātais grils. Šefpavāra Janno Lepika komanda, viena no pirmajām Igaunijā sāka izmantot vietējos produktus un sasniedza kulinārijā tādu meistarību, ka apmeklētāji, pamatīgu šoku var dabūt ne tikai no krēma – brulē ar rupjmaizes garšu bet arī no vienkāršām liellopu aknām, kas ir ceptas uz grila un kurām ir tik maiga garša…

Liellopu gaļa, restorānam tiek piegādāta no valsts vislielākās salas Sāremā, kuru ar kontinentu savieno tikai prāmis. Tur, liellopi, vienā mierā ganās savā vaļā, visu cauru gadu: siltā straume nodrošina tik maigu klimatu, ka tur pat dzīvi vīngliemeži. Vietējie produkti, kas katru rītu tiek piegādāti restorānam, patiešām, ļauj tam, piedāvāt saviem apmeklētājiem, vēl nebaudītus ēdienus: sieru, no vietējās siera darītavas apceptu ar topinambūriem un ar medus mērci, zaļos griķus, izaudzētus vietējā fermā ar saputotu krējumu, foreli kopā ar ingveru un brūklenēm. Otrs šefs, šajā restorāna, ir izveidojis izcilu vīna karti. Restorāna ir savākti organiskie vīni no visas pasaules un Igaunijas. Starp citu, izrādās, ka visiem labi pazīstamajam liķierim Vana Tallinn ir vairāk par pieciem veidiem, tie atšķiras gan pēc grādiem, gan pēc garšām – ir ar cukuru un putukrējumu vai ar rumu.

Vegan

Harizmātiskais veģetārā restorāna šefpavārs Miks Mjagi ir īsts sava amata pratējs – viņš, pats no savas grāmatas māca gatavot satriecoši garšīgus salātus no nektarīniem, tomātiem, bazilika un dzērvenēm. Ja, visā pasaulē, šefpavāri tikai tagad, ievieš modē ēdienus no dārzeņiem, tad Miks, jau vairāk nekā desmit gadus specializējas šo ēdienu pagatavošanā.

Uz šo restorānu cilvēki atnāk gan panašķoties, gan kārtīgi paēst. Mikam ir konditora izglītība, tāpēc, par viņa gatavotajam tortēm jau klīst leģendas, jo tajās ietilpst gan zīdainais tofu, gan auzu milti, gan uzpūtenis no ķirbja un krēms no citroniem un halvas.

Art Priori

Restorānam Art Priori, Tallinā ir visefektīvākais interjers – daudz melnas krāsas, stikla un dolomīta, kas ārējo līdzinās porcelānam, portretu, utt.

Šajā restorānā ēdienkarte sastāv no trīs grupām un katrā no tām ir aptuveni pieci, septiņi vai desmit ēdieni. Ēdienkarte pastāvīgi tiek drukāta no jauna, tāpēc, ka tajā visu laiku tiek iekļauti sezonālie produkti.

Old Hansa

Par virtuvi atbild šefpavārs Emanuels Ville. Agrāk, viņš gatavoja Beļģijas karaļa ģimenei un restorānam ar divām Mišlēnas zvaigznēm. Viņam ir vajadzīgs pusgads, lai izstrādātu jaunu ēdienu, saglabātu receptes autentiskumu, tehnoloģiju un sastāvdaļas, atrastu līdzsvaru starp viduslaiku tradīciju un mūsdienu pagatavošanas veidu. Šajā restorānā ir plaša alus izvēle: medus, ar kanēli, mājas vīni, ogu liķieri, utt.

Noa

Ēdienkarte šajā restorānā mainās nepārtraukti – pavasara produktus un rabarberus nomaina meža ogas un ķirbji. Par virtuvi varam teikt, ka tas ir dabas un mūsdienu tehnoloģiju duets.

Populāri un mūsdienīgi restorāni Tallinā

Kas padara populāro to vai citu valsti? Kas piesaista tūristus, katrai konkrētai vietai, izņemot ievērojamākās vietas, kultūru, klimatu un dabas skaistumu? Ēdieni! Bet, ar ko var piesaistīt kāda konkrēta pilsēta izņemot savu vēsturi, arhitektūru, muzejus, teātrus un galerijas? Ar restorāniem, kafejnīcām, interesantām ēstuvēm, kur tiek pasniegti neparasti un garšīgi ēdieni. Garīgā barība – tas ir lieliski, bet, bez garšīga un sātīgā ēdiena, diez vai, jūsu ceļojumu varēs uzskatīt par veiksmīgu un harmonisku.

Ja jūs esat nolēmis doties uz Tallinu, tad varat būt pilnīgi mierīgs, tāpēc, ka jūsu gastronomiskās vajadzības būs pilnībā apmierinātas. Pirmajā acumirklī, var pat likties, ka Igaunijas galvaspilsēta sastāv tikai no restorāniem, kafejnīcām, ēstuvēm, utt. Tur, tieši uz ielas tiek ceptas garšīgas desiņas un lasis, kas vilina ar galvu reibinošu aromātu…Tallinā ir daudz viesnīcu un hoteļu, un tajos atkal ir restorāni un kafejnīcas…

Rātslaukumā, vienmēr tiek tirgots garšīgs karstvīns un saldas ceptas mandeles…Citiem vārdiem sakot, jums nav izredžu palikt neēdušiem.

Kādus ēdienus ir vērts pagaršot?

Ja runājam par igauņu virtuvi, tad ir sarežģīti izcelt kādus specifiskus igauņu ēdienus. Šajā joma, lielu iespaidu, ir atstājušas kaimiņvalstis. Ļoti jūtamas, šeit ir vāciešu virtuves atbalsis – gaļas desiņas, kartupeļu piedevas un skābētie kāposti. Te, pa šķipsniņai no savas virtuves ir atstājušas Polija, Dānija, Somija, Krievija. Kaut gan, par to var tikai priecāties, jo parasti, tādas virtuves vienmēr atšķiras ar ēdienu daudzveidību un izsmalcinātu garšas buķeti. Tallinā ir daudz restorānu, kas piedāvā autentiskās nacionālās virtuves – sākot ar gruzīnu virtuvi un beidzot ar ķīniešu virtuvi. Bet, vislielāko interesi, izraisa restorāni ar vietējo virtuvi. Par Tallinas “rozīnīti” droši varam saukt viduslaiku stilā veidotos restorānus, kuros interjers, dekori, kā arī personāla tērpi, bet pirmām kārtām, jau savdabīgā virtuve, oriģinālie viduslaiku ēdieni, kas tiek pagatavoti pēc senlaicīgām receptēm, rada neparastu, bruņinieku laikmeta atmosfēru.

Kādus restorānus apmeklēt?

Izsmalcinātas garšas baudītājiem

Mūsdienīgais restorāns MEKK, kas atrodas Vecpilsētas nomalē, tiek uzskatīts par vienu no vispopulārākajiem Tallinas restorāniem. Jāsaka, ka tas tiek uzskatīts ne tikai par Tallinas, bet arī par visas Igaunijas populārāko restorānu. Galvenā uzņēmuma koncepcija – sekot nacionālas virtuves tradīcijām un gatavot ēdienus no vietējiem, ekoloģiski tīriem produktiem. Restorāna ēdienkarte, vienmēr tiek sastādīta atbilstoši gadalaikam. Ziemā, šeit tiek pasniegti ēdieni no sālītiem, skābētiem un mērcētiem augļiem un dārzeņiem.

Pavasarī, restorānā, jums pasniegs pavasarīgos zaļumus – spinātus, sparģeļus, nātres. Vasarā, lielā vairumā piedāvās salātus no svaigiem dārzeņiem, desertus no augļiem un ogām, zivju ēdienus. Rudenī, savus apmeklētājus, restorāns lutina ar meža un dārza veltēm – visneiespējamākajiem sēņu un medījumu ēdieniem, kuriem klāt tiek pievienota brūkleņu un smiltsērkšķu neparastā garša. Pievienojiet tam visam klāt vēl šefpavāra meistarību, izsmalcinātu ēdienu rotāšanas veidu un savdabīgu, katra ēdiena pasniegšanas veidu, kas līdzinās mazam kulinārijas šedevram un jums radīsies pareizs priekšstats par igauņu virtuves augstāko klasi.

Turpinājums nākamajā rakstā.

Populāri un mūsdienīgi restorāni Tallinā (turpinājums)

Šajā rakstā, mēs turpinām apskatīt tēmu, par visiecienītākajiem restorāniem Tallinā.

Kā nākamo, populārāko restorānu šajā sarakstā varam minēt restorānu Senso. Restorāns atrodas pilsētas centrā Radisson Blu Hotel Olümpia. Šajā restorānā, jums pasniegs ēdienus, ar vieglu itāliešu virtuves pieskaņu. Ēdienu garša un izskats, izsmacināto ēdienu cienītājus, noteikti, iepriecinās. Piemēram, lazanja ar safrānu, siers Mascarpone ar žāvēto lasi, sautēts jēra stilbs ar aprikožu čatniju, salati Bafalo ar mocarellu, gaspačo no bietēm, ar apceptu Parmas šķiņķi un apelsīnu mērci, utt.

Ēdieni, kas iepriecinās nacionālās virtuves cienītājus

Ja runājam par virtuvi ar nacionālo kolorītu, tad pilnā mērā ar to iepazīties un to izbaudīt restorānā “Neeksistējošais bruņinieks”. Tā ir samērā demokrātiska iestāde, kas atrodas vienā no pilsētas hosteļiem. Te, jūs varēsiet nobaudīt, savvaļas aļņa gaļu ar kadiķu mērci, aknu pastēti, papildinātu ar konjaku un vīnu vai arī tradicionālo grūbu zupu ar žāvētām desiņām. Vakariņās, jums piedāvās, pašu gatavotus augļu vai ogu uzlējumus.

Maize un teatralizēti uzvedumi

Ja jūs interesē ne tikai maize, bet arī dažādi teatralizēti uzvedumi, tad jums vajag apmeklēt restorānu Peppersack. Restorāns atrodas tikai 30 metru attālumā no Rātslaukuma, vienā, no visvecākajām Tallinas ēkām. 1370. gadā tur dzīvoja tirgotājs Hanss Pepersaks. Ja mēģina iztulkot viņa uzvārdu, tad sanāk “Maiss ar pipariem”, tieši tā, tika nosaukts arī restorāns. Viduslaiku ēdienkarti un iestādes interjeru papildina daudz interesantu darbību: zobenu divcīņas, operas ārijas un pat vēderdejas. Ēdienkarte, ieintriģēs jūs ar saviem izdomas pilnajiem, tematiskajiem nosaukumiem, kuru vidū varat sastapt pat tādus kā “Šķēpu nesēja svētku ēdiens”, “Amatnieka sapnis” vai “Mātes Margaretas vājība”.

Alus cienītājiem

Ja jūs piederat pie alus cienītāju pulciņa, tad jums jādodas uz restorānu Hell Hunt. Patiesībā tas ir krogs, par to liecina gan interjers, gan atmosfēra. Bet, šeit gatavo tik garšīgus ēdienus, ka nosaukt to tikai par krogu, mute neveras vaļā. Ēdieni šeit ir samērā vienkārši un ir ļoti labi jūtams, ka tie tiek gatavoti vāciešu vai čehu virtuves virzienā. Bet, tie tiek pagatavoti no visas sirds un pasniegti tik sirsnīgi, ka pat tad, ja jūs esat izsmalcinātas virtuves piekritējs, tad aizejot projām no šī vietas, jūs būsiet tajā jau iemīlējies. Lūk, tāda maģija šeit darbojas. Ieteikt, kādu ēdienu, ir ļoti sarežģīti, varat garšot jebkuru, tāpēc, ka iespaidu uz jums atstās gan kakla karbonāde ar ceptiem kartupeļiem un sīpolu mērci, gan pikantās desiņas no gaļas gabaliņiem ar sautētiem kāpostiem ar ķimenēm. Protams, šeit tiek pasniegts arī lielisks alus. Turklāt, viena no alus šķirnēm “Hell Hunt”, tiek gatavots uz vietas.

Vēl viens, izcils krogs ir Beer House, kas atrodas Rātslaukumā. Tam pieder, pašam sava alus darītava. Ja runājam par virtuvi, tad tā šeit ir ļoti garšīga un savdabīga. Šeit jūs pārsteigs ar desiņām no medījuma gaļas ar sinepju mērci, svaigu dzērveņu biezputru, kartupeļu kabatiņām ar sēnēm un biešu – mārrutku ruleti. Tas ir tikai viena ēdiena nosaukums! Bet, garšīgu un neaizmirstamu ēdienu šeit ir ļoti daudz!