Populāri un mūsdienīgi restorāni Tallinā

Kas padara populāro to vai citu valsti? Kas piesaista tūristus, katrai konkrētai vietai, izņemot ievērojamākās vietas, kultūru, klimatu un dabas skaistumu? Ēdieni! Bet, ar ko var piesaistīt kāda konkrēta pilsēta izņemot savu vēsturi, arhitektūru, muzejus, teātrus un galerijas? Ar restorāniem, kafejnīcām, interesantām ēstuvēm, kur tiek pasniegti neparasti un garšīgi ēdieni. Garīgā barība – tas ir lieliski, bet, bez garšīga un sātīgā ēdiena, diez vai, jūsu ceļojumu varēs uzskatīt par veiksmīgu un harmonisku.

Ja jūs esat nolēmis doties uz Tallinu, tad varat būt pilnīgi mierīgs, tāpēc, ka jūsu gastronomiskās vajadzības būs pilnībā apmierinātas. Pirmajā acumirklī, var pat likties, ka Igaunijas galvaspilsēta sastāv tikai no restorāniem, kafejnīcām, ēstuvēm, utt. Tur, tieši uz ielas tiek ceptas garšīgas desiņas un lasis, kas vilina ar galvu reibinošu aromātu…Tallinā ir daudz viesnīcu un hoteļu, un tajos atkal ir restorāni un kafejnīcas…

Rātslaukumā, vienmēr tiek tirgots garšīgs karstvīns un saldas ceptas mandeles…Citiem vārdiem sakot, jums nav izredžu palikt neēdušiem.

Kādus ēdienus ir vērts pagaršot?

Ja runājam par igauņu virtuvi, tad ir sarežģīti izcelt kādus specifiskus igauņu ēdienus. Šajā joma, lielu iespaidu, ir atstājušas kaimiņvalstis. Ļoti jūtamas, šeit ir vāciešu virtuves atbalsis – gaļas desiņas, kartupeļu piedevas un skābētie kāposti. Te, pa šķipsniņai no savas virtuves ir atstājušas Polija, Dānija, Somija, Krievija. Kaut gan, par to var tikai priecāties, jo parasti, tādas virtuves vienmēr atšķiras ar ēdienu daudzveidību un izsmalcinātu garšas buķeti. Tallinā ir daudz restorānu, kas piedāvā autentiskās nacionālās virtuves – sākot ar gruzīnu virtuvi un beidzot ar ķīniešu virtuvi. Bet, vislielāko interesi, izraisa restorāni ar vietējo virtuvi. Par Tallinas “rozīnīti” droši varam saukt viduslaiku stilā veidotos restorānus, kuros interjers, dekori, kā arī personāla tērpi, bet pirmām kārtām, jau savdabīgā virtuve, oriģinālie viduslaiku ēdieni, kas tiek pagatavoti pēc senlaicīgām receptēm, rada neparastu, bruņinieku laikmeta atmosfēru.

Kādus restorānus apmeklēt?

Izsmalcinātas garšas baudītājiem

Mūsdienīgais restorāns MEKK, kas atrodas Vecpilsētas nomalē, tiek uzskatīts par vienu no vispopulārākajiem Tallinas restorāniem. Jāsaka, ka tas tiek uzskatīts ne tikai par Tallinas, bet arī par visas Igaunijas populārāko restorānu. Galvenā uzņēmuma koncepcija – sekot nacionālas virtuves tradīcijām un gatavot ēdienus no vietējiem, ekoloģiski tīriem produktiem. Restorāna ēdienkarte, vienmēr tiek sastādīta atbilstoši gadalaikam. Ziemā, šeit tiek pasniegti ēdieni no sālītiem, skābētiem un mērcētiem augļiem un dārzeņiem.

Pavasarī, restorānā, jums pasniegs pavasarīgos zaļumus – spinātus, sparģeļus, nātres. Vasarā, lielā vairumā piedāvās salātus no svaigiem dārzeņiem, desertus no augļiem un ogām, zivju ēdienus. Rudenī, savus apmeklētājus, restorāns lutina ar meža un dārza veltēm – visneiespējamākajiem sēņu un medījumu ēdieniem, kuriem klāt tiek pievienota brūkleņu un smiltsērkšķu neparastā garša. Pievienojiet tam visam klāt vēl šefpavāra meistarību, izsmalcinātu ēdienu rotāšanas veidu un savdabīgu, katra ēdiena pasniegšanas veidu, kas līdzinās mazam kulinārijas šedevram un jums radīsies pareizs priekšstats par igauņu virtuves augstāko klasi.

Turpinājums nākamajā rakstā.