Skaistākie restorāni pasaulē

Restorāna apmeklējums, ir ne tikai gastronomiska, bet arī ētiska bauda. Skaisti noformēts interjers, iedarbojas uz mūsu apetīti ne mazāk, kā skaisti servēts galds. Šajā rakstā, jūs varēsiet iepazīties, ar skaistākajiem restorāniem pasaulē.

Ithaa, Maldīvija

Par visskaistāko restorānu visā pasaulē, vienbalsīgi, tie atzīts restorāns Ithaa, kas atrodas Maldīvu kūrortā – Conrad Maldives Rangali Island. Restorāns atrodas zem ūdens, piecu metru dziļumā. Iestādes interjers atšķiras ar unikālu dizainu, daļa, no kura sastāda Indijas okeāna zemūdens pasaule. Sienas, restorānā ir izgatavotas no akrila, pateicoties, šim caurspīdīgajam materiālam, ir iespējams vērot jūras iemītnieku dzīvi.

Četras sezonas, Ņujorka

Otrajā vietā ir ierindojies leģendārais restorāns “Četras sezonas”, kas atrodas Ņujorkā. Restorāns atrodas debesskrāpī Sigrem Bilding , kas tika uzbūvēta 1958. gadā. Stils, kas tika iemūžināts ēkas sienās, kļuva par paraugu un jaunu ideju avotu, jaunajai Amerikas arhitektūrai, tāpēc, tika nolemts, restorāna interjeru nemainīt un atstāt visu tā, kā to bija iecerējis idejas autors. Restorānā, par dekora elementiem kalpo pazīstamu mākslinieku panno un skulptoru darbi.

Le Louis XV, Monako

Trešo vietu reitingā ieņem restorāns Le Louis XV. Restorāns atrodas Monako un tā interjers tika izpildīts atbilstoši restorāna nosaukumam, Versaļas garā. Šajā restorānā valda klasiskā un baroka stila elementi – masīvas mēbeles un krēsli, kas izgatavoti no augstvērtīgām koka šķirnēm. Par pirmajiem četriem darba gadiem, restorānam tika piešķirta Mišlēna balva – trīs zvaigznes.

Vairāk informācija par šo tēmu šeit: https://kreditos247.es/prestamos-rapidos/

La Maison 1888, Dananga

Restorāns La Maison 1888 atrodas reitinga ceturtajā vietā. Tas ir izpildīts koloniālā franču stilā un tika uzbūvēts pēc slavena arhitekta Billa Bensi projekta. Gardēžus, kas ir nolēmuši apmeklēt kūrortu sagaida gastronomiskās baudas visaugstākajā līmenī, jo par tām atbild visā pasaulē labi zināms šefpavārs Maikls Ru.

Tori Tori, Mehiko

Piekto vietu, mūsu reitingā ieņem restorāns Tori Tori, kam slavu ir nodrošinājusi neparastā arhitektūra. Kā daudzas ēkas Polanko rajonā, tā arī restorāns Tori Tori ir izvietojies jau eksistējošā celtnē. Tikai Tori Tori gadījumā, restorāna īpašnieki, nolēma iet tālāk, nevis tikai nomainīt iestādes izkārtni. Viņi nolēma pilnība nomainīt interjeru, bet galvenais – eksterjeru. Dizaineriem izdevās radīt pilnīgi jaunu telpu un iekļauties vecās ēkas robežās. Tā kā restorāns piedāvā japāņu virtuvi, tad telpas dizainam tika izmantoti Uzlecošās Saules zemes motīvi autora izpildījumā, lai saglabātu interjera individuālo stilu.

Taj Lake Palace, Indija

The Taj Lake Palace ir bijusī maharadžu pils, kas tika kādreiz uzbūvēta no baltā marmora 1746. gadā. Atrodas pils – restorāns gleznaina ezera – Pičola, vidū. Viesnīcā ir trīs restorāni un ja tic atsauksmēm, tad visi trīs tiek uzskatīti par labākajiem restorāniem indijā. No restorāniem paveras neaprakstāmi skaisti skati uz ezeru un pili, turklāt, apmeklētājiem tiek piedāvāta izsmalcināta, dažādu tautu virtuve.

L’ Opera, Parīze

Septītajā vietā ir ierindojies restorāns L’ Opera, kas tika atklāts 2011. gadā. Restorāns atrodas Parīzes Operas Garnjē ēkā, kuru kādreiz tika būvējis arhitekts Odilems Deks. 19. gadsimtā, ēku restorāna vajadzībām, atļāva izmantot ar noteikumu, ka ēkas arhitektūra netiks skarta. Restorāns L’ Opera sastāv no divām zālēm un var uzņemt aptuveni 90 apmeklētāju un atvērtās zāles, kurā ir paredzētas 175 vietas.

Igaunija var lepoties ar izcilajiem restorāniem

Restorāns “Alexander”

Restorāns “Alexander” atrodas vienā no viscienījamākajām vietām – Padastes muižas centrā. Augstie griesti ļauj ieskatīties muižas saulainajā ziemas dārzā un priecāties par senajiem kokiem muižas parkā. Restorāna “Alexander” kolektīvs piedāvās jums garšīgus ēdienus, kas ir tapuši pateicoties Muhu un citu ziemeļu virtuvju vietējām tradīcijām. Restorāns “Alexander” tika atzīts par Igaunijas labāko restorānu 2010, 2011 un 2012. gadā.

Restorāns “NOA”

Restorānu “NOA” diez vai var salīdzināt ar slīkstošu kuģi. Tieši otrādi, tam ir ļoti izdevīga atrašanās vieta, izcila arhitektūra un iekšējais noformējums. Protams, arī šeit, savus apmeklētājus gaida izcili pagatavoti ēdieni, ka arī neaprakstāmi skaists skats uz Tallinas siluetu un jūru.

Restorāns Ö

Restorāna darbinieki stāsta, ka viņi izturas pret ēdiena gatavošanu, kā pret aizraujošu izaicinājumu, kurā lielu lomu spēlē vietējie sezonālie produkti un netradicionālās pieejas ceļš. Viņi uzskata, ka apmeklētājiem ir svarīgi parādīt, cik plašs ēdienu sortiments ir pieejams viņu platuma grādos un cik daudzveidīgi var pagatavot ēdienus, izveidot jaunas garšas buķetes. Restorāna darbinieki, vienā vārdā to sauc par “Mūsdienīgo igauņu virtuvi”. Restorāns ietilpst 50 labāko Igaunijas restorānu vidū, kā arī, ne vienu reizi vien ir apbalvots ar speciālām godalgām.

Restorāns “Tchaikovsky”

Astoņpadsmitā gadsimta beigās, labākie Francijas pavāri apmeklēja Krieviju. Tajā laikā, radās, vēl līdz tam nebijis franču un krievu virtuves apvienojums. Restorāna “Tchaikovsky” darbinieki, cenšas atdzīvināt sen aizmirstas meistaru receptes, bagātināt tās ar mūsdienu pieredzi un priekšstatiem. Restorāns, ne vienu reizi vien, bija atzīts par labāko starp labākajiem, jo, šeit uzmanība tiek pievērsta pat vissīkākajām detaļām. Par cenām varam teikt, ka tās ir atbilstošas kvalitātei.

Restorāns “OKO Resto”

Diezgan tālajā, 2011. gadā, restorānu pasaule papildinājās ar vēl vienu mājīgu, ekoloģisku, kvalitatīvu, lauku stilam pietuvinātu restorānu. Tehnoloģiski mūsdienīgais un garšas ziņā pierastais restorāns “OKO Resto” cenšas savus apmeklētājus pārsteigt un nodemonstrēt, kā var radīt labu restorānu neatkarīgi no atrašanās vietas. Vislabākajā veidā, šo restorānu ir noraksturojuši, kāda ļoti prasīga apmeklētāja vārdi: “Jums šeit viss ir… pietrūkst tikai vienas lietas – nav stresa…”. Restorāna darbinieki, paši sev par lielu izbrīnu ir saņēmuši ne mazums balvu. Restorāns “OKO Resto” ir iekļauts Igaunijas, labāko 50 restorānu vidū. Kaut gan precīzāk būtu jāsaka, atrodas trešajā vietā.

Restorāns “Art Priori”

Restorāns “Art Priori” – tas ir mākslas darbs, gan uz sienām, gan uz šķīvjiem. Maigas, radošas un izsmalcinātas garšas piedāvās jums šajā restorānā gūt elegantus un neaizmirstamus gastronomiskus piedzīvojumus.

Restorāns “Horisont”

Elegantais un stilīgais restorāns “Horisont” atrodas pēdējā viesnīcas “Horisont” stāvā. Šī vieta ir ideāli piemērota lai atslābinātos un izbaudītu pieczvaigžņu virtuvi. Restorāna apmeklētāji var izbaudīt apburošo panorāmas skatu kas paveras uz Vecpilsētu un jūru. Viesnīcas “Horisont” restorāns piedāvā mūsdienīgu ēdiena izvēli no sezonālajiem un importētajiem produktiem. Restorāns piedāvā iespēju sarīkot privātās vakariņas atsevišķā telpā.

Tallinas restorānos pasniegtajiem ēdieniem – neaizmirstama garša

Leib

Šajā restorānā, sildītāju ieskauti, līdz vēlam rudenim, āra terasē sēž gan ierēdņi, gan programmētāji. Tepat, atrodas arī vitrīna, kur līdzi ņemšanai var iegādāties uz vietas cepto rupjmaizi un atklātais grils. Šefpavāra Janno Lepika komanda, viena no pirmajām Igaunijā sāka izmantot vietējos produktus un sasniedza kulinārijā tādu meistarību, ka apmeklētāji, pamatīgu šoku var dabūt ne tikai no krēma – brulē ar rupjmaizes garšu bet arī no vienkāršām liellopu aknām, kas ir ceptas uz grila un kurām ir tik maiga garša…

Liellopu gaļa, restorānam tiek piegādāta no valsts vislielākās salas Sāremā, kuru ar kontinentu savieno tikai prāmis. Tur, liellopi, vienā mierā ganās savā vaļā, visu cauru gadu: siltā straume nodrošina tik maigu klimatu, ka tur pat dzīvi vīngliemeži. Vietējie produkti, kas katru rītu tiek piegādāti restorānam, patiešām, ļauj tam, piedāvāt saviem apmeklētājiem, vēl nebaudītus ēdienus: sieru, no vietējās siera darītavas apceptu ar topinambūriem un ar medus mērci, zaļos griķus, izaudzētus vietējā fermā ar saputotu krējumu, foreli kopā ar ingveru un brūklenēm. Otrs šefs, šajā restorāna, ir izveidojis izcilu vīna karti. Restorāna ir savākti organiskie vīni no visas pasaules un Igaunijas. Starp citu, izrādās, ka visiem labi pazīstamajam liķierim Vana Tallinn ir vairāk par pieciem veidiem, tie atšķiras gan pēc grādiem, gan pēc garšām – ir ar cukuru un putukrējumu vai ar rumu.

Vegan

Harizmātiskais veģetārā restorāna šefpavārs Miks Mjagi ir īsts sava amata pratējs – viņš, pats no savas grāmatas māca gatavot satriecoši garšīgus salātus no nektarīniem, tomātiem, bazilika un dzērvenēm. Ja, visā pasaulē, šefpavāri tikai tagad, ievieš modē ēdienus no dārzeņiem, tad Miks, jau vairāk nekā desmit gadus specializējas šo ēdienu pagatavošanā.

Uz šo restorānu cilvēki atnāk gan panašķoties, gan kārtīgi paēst. Mikam ir konditora izglītība, tāpēc, par viņa gatavotajam tortēm jau klīst leģendas, jo tajās ietilpst gan zīdainais tofu, gan auzu milti, gan uzpūtenis no ķirbja un krēms no citroniem un halvas.

Art Priori

Restorānam Art Priori, Tallinā ir visefektīvākais interjers – daudz melnas krāsas, stikla un dolomīta, kas ārējo līdzinās porcelānam, portretu, utt.

Šajā restorānā ēdienkarte sastāv no trīs grupām un katrā no tām ir aptuveni pieci, septiņi vai desmit ēdieni. Ēdienkarte pastāvīgi tiek drukāta no jauna, tāpēc, ka tajā visu laiku tiek iekļauti sezonālie produkti.

Old Hansa

Par virtuvi atbild šefpavārs Emanuels Ville. Agrāk, viņš gatavoja Beļģijas karaļa ģimenei un restorānam ar divām Mišlēnas zvaigznēm. Viņam ir vajadzīgs pusgads, lai izstrādātu jaunu ēdienu, saglabātu receptes autentiskumu, tehnoloģiju un sastāvdaļas, atrastu līdzsvaru starp viduslaiku tradīciju un mūsdienu pagatavošanas veidu. Šajā restorānā ir plaša alus izvēle: medus, ar kanēli, mājas vīni, ogu liķieri, utt.

Noa

Ēdienkarte šajā restorānā mainās nepārtraukti – pavasara produktus un rabarberus nomaina meža ogas un ķirbji. Par virtuvi varam teikt, ka tas ir dabas un mūsdienu tehnoloģiju duets.

Restorāni, kas ir piemēroti apmeklētājiem ar maziem bērniem

Vai jums kādreiz ir gadījies tā, ka vēlaties doties uz restorānu kopā ar bērniem, bet neesat īsti pārliecināts vai restorāns būs tam piemērots? Daudzas ģimenes, nezina, kur var papusdienot vai padzert kafiju kopā ar bērniem. Bērni, ir ļoti kustīgi, viņiem ātri apnīk sēdēt pie galda, tāpēc, ģimenēm būs piemēroti tādi restorāni, kuros ir iekārtoti bērnu stūrīši. Kamēr vecāki mierīgi ēdīs un dzers kafiju, tikmēr bērni varēs izklaidēties ar interesantām, neredzētām mantām.

Nesolām, ka mēs jums sniegsim apskatu pilnīgi par visiem Rīgas restorāniem, tas tikai būs īss ieskats, kuru var izmantot, ja galīgi nav nekādu variantu.

Restorāns – picērija “Vairāk saules”

Rīga, dzirnavu iela, 60

Ne par velti restorānam ir dots nosaukums “Vairāk Saules” – telpas šajā restorānā vienmēr ir saules apspīdētas, pat ja laukā nespīdēs saule, tad šeit vienalga valdīs saulaina atmosfērā un sagādās patiesi saulainas sajūtas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Zālē ir iekārtots bērnu rotaļu stūrītis, bet uz galda ir atrodama ēdienkarte ar bērnu iemīļotākajiem ēdieniem, sākot ar “Vitamīnu šķīvi” un beidzot ar garšīgiem, vistas gaļas ēdieniem.

Picērija “Čili pica”

Ja šobrīd runājam konkrēti par Rīgu, tad jāsaka, ka šeit darbojas vairāk par 13 restorāniem (citās Latvijas pilsētās šis restorānu tīkls ir arī atvēris savas picērijas). Katrā no picērijām ir iekārtots stūrītis bērniem. Tajos ir dažādas rotaļlietas, galda spēles un piederumi zīmēšanai. Bet, lai bērni arī kārtīgi paēstu, viņiem tiek piedāvāti ēdieni ar neparastiem nosaukumiem “Pirāta pusdienas”, “Kaķīša” pica un smieklīgi našķi.

Restorāns “Lido”

Rīga, Krasta iela, 76

Šajā restorānā, tiek gatavoti vairāk nekā 500 ēdieni. Lielu daļu ēdienu ir no latviešu virtuves. Bērni šajā restorānā var justies labi gan ziemā, gan vasarā, turklāt, viņi tiks arī sātīgi pabaroti. Galvenajā restorāna ēkā atrodas priekš bērniem iekārtota rotaļu istaba, bet siltajā laika darbojas bērnu laukums un atrakciju parks svaigā gaisā. Brīvdienās, pērkot bērnu komplektu, kas ir noformēts skaistā tauriņa vai eža izskatā, var saņemt speciālu bērnu biļetīti, kas paredzēta bērnu rotaļu istabas vai atrakciju apmeklējumam. Pieņemamas cenas, plaša ēdienu izvēle, labas izklaides iespējas – tā, dažos vārdos varam raksturot šo restorānu.

Restorāns “Lidojošā varde”

Rīga, Elizabetes iela, 31a

Restorāns “Lidojošā Varde”, sagaidīs pieaugušos apmeklētājus ar lieliskiem pastas un grilētiem ēdieniem, kā arī piedāvās izcilu alu. Šeit valda klusa, mierīga atmosfēra, ir pieejamas mājīgas telpas un vasaras terase. Varbūt, visi iepriekš minētie apstākļi, arī kalpo šim restorānam par ilga mūža recepti. Bet bērni, šo restorānu ir iemīļojuši tāpēc, ka šeit var paspēlēties simpātiskā bērnu stūrītī ar mašīnām un mīkstajām mantām.

“Ecocatering Telpa”

Rīga, Matīsa iela, 8

Šo vietu ir iecienījuši vecāki, kas izvēlas veselīgu dzīves veidu. Restorānā tiek pasniegti ēdieni, kas ir pagatavoti no ekoloģiski tīriem produktiem, kā arī, vecāki šajā restorānā, kopā ar bērnu uztura speciālistiem, var izvēlēties ēdienkarti savam mazulim. Liela uzmanība, tiek pievērsta arī tiem bērniem, kam ir laktozes un glutēna nepanesamība. Bet, bērniem ir svarīgi ne tikai pareizi ēst, bet arī izklaidēties – siltajā laikā, bērni to var darīt uz terases. Rūpējoties par jaunajām māmiņām, restorānā ir iekārtots bērnu tinamais galds.

Restorāni Rīgā

Restorāns “Kaļķu vārti”

Restorāns “Kaļķu vārti” bija pirmais, kas iesāka saviem apmeklētājiem piedāvāt mūsdienīgo latviešu virtuvi. Restorāns ir aktīvs cīnītājs pret ģenētiski modificētajiem produktiem.

“Kaļķu vārtu” ēdienkartē, vienmēr ir iekļauti sezonālie produkti, kurus ir izaudzējuši vietējie zemnieki. Tieši tāpat, apmeklētājiem, tiek piedāvātas Latvijas mežu veltes un no tām gatavoti ēdieni.

Adrese: Rīga, Kaļķu iela, 11a

Restorāns “Vincents”

Restorāns “Vincents” ir viena no iemīļotākajām apmeklēšanas vietām gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārzemju tūristiem. Tas nav nekāds brīnums, jo šefpavārs ir slavenais, daudziem labi pazīstamais Mārtiņš Rītiņš. Šefpavārs gatavo ēdienus tikai no bioloģiski tīriem produktiem, kurus izvēlās pie labākajiem Latvijas piegādātājiem. Restorānā tiek pasniegti latviešu, itāļu, franču un meksikāņu virtuves ēdieni.

Adrese: Rīga, Elizabetes ielā, 19

Restorāns “Monterosso”

Viens no vecākajiem, Rīgas restorāniem, pēc pilnīgas restaurācijas 2000. gadā kļuva par iemīļotāko vietu gan priekš Rīgas iedzīvotājiem, gan priekš ciemiņiem. Restorānam “Monterosso” izdevās pagātnes mantojumu savienot ar apburošo tagadni un pašā Vecrīgas sirdī, pasniegt lieliskus itāļu virtuves ēdienus.

Adrese: Rīga, Vaļņu ielā, 9

Restorāns “Alus Ordenis”

Viduslaiku atmosfērā, jūs varat nobaudīt latviešu nacionālās virtuves ēdienus gan veclaicīgus, gan oriģinālus. Piemēram, asinsdesu, cūkas stilbu, vēršacis un kraukšķīgas kartupeļu pankūkas.

Adrese: Rīga, Raiņa bulv., 15

Restorāns “Čarlstons”

Restorāns “Čarlstons” savu darbību uzsāka 1999. gadā un pa šo laiku ir kļuvis par vienu no populārākajiem un lielākajiem Rīgas restorāniem. Te pasniedz tikai kvalitatīvus ēdienus un apkalpošana ir augstākajā līmenī.

Restorānā “Čarlstons” labi jūtas gan darījumu cilvēki, gan ģimenes ar bērniem, gan arī tie, kas vienkārši grib baudīt izcilu ēdienu un iegrimt patīkamā atmosfērā.

Adrese: Rīgā, Blaumaņa ielā, 38/40

Restorāns “Bergs”

Restorāns atrodas vienā no skaistākajām Rīgas vietām “Berga Bazārā”. No iestiklotās verandas paveras brīnišķīgs skats uz iekšējo pagalmu un strūklaku. Restorānā ir eleganti ieturēts interjers un izsmalcināta atmosfēra. Ja vēlaties, lai restorāna apmeklējums paliek ilgi atmiņā, nogaršojiet desertu.

Adrese: Rīga, Elizabetes iela, 83/85

Restorāns “Domini Canes”

Restorāns “Domini Canes” atrodas vēsturiski nozīmīgā vietā Skārņu ielā 18, tieši pretī Svētā Pētera baznīcai. Ja jūs sēdēsiet pie paša loga, tad varēsiet vērot, ka garām slīd gājēju plūsma. Vasarā, jums piedāvās, paēst brokastis un pusdienas, uz plašas terases. Runājot par interjeru un ēdienkarti, viennozīmīgi varam teikt, ka ne vienā, ne otrā nav bezgaumīgu pārmērību. Neuzkrītoša mūzika un lieliska ēdienu izvēle. Cenas, salīdzinot ar citiem Vecrīgas restorāniem, šeit ir samērā zemas.

Adrese: Rīga, Skāŗņu ielā, 18

Restorāns “Ķiploku krogs”

Gandrīz visi ēdieni šajā restorānā, sākot ar zupām un beidzot ar desertiem, tiek pasniegti ar ķiplokiem vai kopā ar ķiplokiem. Ēdieni ir vienkārši izcili, bet atrašanās vieta, tā vien mudina pavadīt brīnišķīgu vakaru kopā ar draugiem. Lai laime būtu pilnīga, obligāti pagaršojiet kādu desertu, piemēram, ķiploku – siera torti, ķiploku parfē vai saldējum ar medus – ķiploku mērci. Lai neitralizētu ķiploku garšu, maltītes beigās, oficiants jums atnesīs pētersīļu buntīti. Vienmēr ir pieejama arī košļājamā gumija.

Adrese: Rīga, Jēkaba ielā, 3/5

Populāri un mūsdienīgi restorāni Tallinā

Kas padara populāro to vai citu valsti? Kas piesaista tūristus, katrai konkrētai vietai, izņemot ievērojamākās vietas, kultūru, klimatu un dabas skaistumu? Ēdieni! Bet, ar ko var piesaistīt kāda konkrēta pilsēta izņemot savu vēsturi, arhitektūru, muzejus, teātrus un galerijas? Ar restorāniem, kafejnīcām, interesantām ēstuvēm, kur tiek pasniegti neparasti un garšīgi ēdieni. Garīgā barība – tas ir lieliski, bet, bez garšīga un sātīgā ēdiena, diez vai, jūsu ceļojumu varēs uzskatīt par veiksmīgu un harmonisku.

Ja jūs esat nolēmis doties uz Tallinu, tad varat būt pilnīgi mierīgs, tāpēc, ka jūsu gastronomiskās vajadzības būs pilnībā apmierinātas. Pirmajā acumirklī, var pat likties, ka Igaunijas galvaspilsēta sastāv tikai no restorāniem, kafejnīcām, ēstuvēm, utt. Tur, tieši uz ielas tiek ceptas garšīgas desiņas un lasis, kas vilina ar galvu reibinošu aromātu…Tallinā ir daudz viesnīcu un hoteļu, un tajos atkal ir restorāni un kafejnīcas…

Rātslaukumā, vienmēr tiek tirgots garšīgs karstvīns un saldas ceptas mandeles…Citiem vārdiem sakot, jums nav izredžu palikt neēdušiem.

Kādus ēdienus ir vērts pagaršot?

Ja runājam par igauņu virtuvi, tad ir sarežģīti izcelt kādus specifiskus igauņu ēdienus. Šajā joma, lielu iespaidu, ir atstājušas kaimiņvalstis. Ļoti jūtamas, šeit ir vāciešu virtuves atbalsis – gaļas desiņas, kartupeļu piedevas un skābētie kāposti. Te, pa šķipsniņai no savas virtuves ir atstājušas Polija, Dānija, Somija, Krievija. Kaut gan, par to var tikai priecāties, jo parasti, tādas virtuves vienmēr atšķiras ar ēdienu daudzveidību un izsmalcinātu garšas buķeti. Tallinā ir daudz restorānu, kas piedāvā autentiskās nacionālās virtuves – sākot ar gruzīnu virtuvi un beidzot ar ķīniešu virtuvi. Bet, vislielāko interesi, izraisa restorāni ar vietējo virtuvi. Par Tallinas “rozīnīti” droši varam saukt viduslaiku stilā veidotos restorānus, kuros interjers, dekori, kā arī personāla tērpi, bet pirmām kārtām, jau savdabīgā virtuve, oriģinālie viduslaiku ēdieni, kas tiek pagatavoti pēc senlaicīgām receptēm, rada neparastu, bruņinieku laikmeta atmosfēru.

Kādus restorānus apmeklēt?

Izsmalcinātas garšas baudītājiem

Mūsdienīgais restorāns MEKK, kas atrodas Vecpilsētas nomalē, tiek uzskatīts par vienu no vispopulārākajiem Tallinas restorāniem. Jāsaka, ka tas tiek uzskatīts ne tikai par Tallinas, bet arī par visas Igaunijas populārāko restorānu. Galvenā uzņēmuma koncepcija – sekot nacionālas virtuves tradīcijām un gatavot ēdienus no vietējiem, ekoloģiski tīriem produktiem. Restorāna ēdienkarte, vienmēr tiek sastādīta atbilstoši gadalaikam. Ziemā, šeit tiek pasniegti ēdieni no sālītiem, skābētiem un mērcētiem augļiem un dārzeņiem.

Pavasarī, restorānā, jums pasniegs pavasarīgos zaļumus – spinātus, sparģeļus, nātres. Vasarā, lielā vairumā piedāvās salātus no svaigiem dārzeņiem, desertus no augļiem un ogām, zivju ēdienus. Rudenī, savus apmeklētājus, restorāns lutina ar meža un dārza veltēm – visneiespējamākajiem sēņu un medījumu ēdieniem, kuriem klāt tiek pievienota brūkleņu un smiltsērkšķu neparastā garša. Pievienojiet tam visam klāt vēl šefpavāra meistarību, izsmalcinātu ēdienu rotāšanas veidu un savdabīgu, katra ēdiena pasniegšanas veidu, kas līdzinās mazam kulinārijas šedevram un jums radīsies pareizs priekšstats par igauņu virtuves augstāko klasi.

Turpinājums nākamajā rakstā.

Populāri un mūsdienīgi restorāni Tallinā (turpinājums)

Šajā rakstā, mēs turpinām apskatīt tēmu, par visiecienītākajiem restorāniem Tallinā.

Kā nākamo, populārāko restorānu šajā sarakstā varam minēt restorānu Senso. Restorāns atrodas pilsētas centrā Radisson Blu Hotel Olümpia. Šajā restorānā, jums pasniegs ēdienus, ar vieglu itāliešu virtuves pieskaņu. Ēdienu garša un izskats, izsmacināto ēdienu cienītājus, noteikti, iepriecinās. Piemēram, lazanja ar safrānu, siers Mascarpone ar žāvēto lasi, sautēts jēra stilbs ar aprikožu čatniju, salati Bafalo ar mocarellu, gaspačo no bietēm, ar apceptu Parmas šķiņķi un apelsīnu mērci, utt.

Ēdieni, kas iepriecinās nacionālās virtuves cienītājus

Ja runājam par virtuvi ar nacionālo kolorītu, tad pilnā mērā ar to iepazīties un to izbaudīt restorānā “Neeksistējošais bruņinieks”. Tā ir samērā demokrātiska iestāde, kas atrodas vienā no pilsētas hosteļiem. Te, jūs varēsiet nobaudīt, savvaļas aļņa gaļu ar kadiķu mērci, aknu pastēti, papildinātu ar konjaku un vīnu vai arī tradicionālo grūbu zupu ar žāvētām desiņām. Vakariņās, jums piedāvās, pašu gatavotus augļu vai ogu uzlējumus.

Maize un teatralizēti uzvedumi

Ja jūs interesē ne tikai maize, bet arī dažādi teatralizēti uzvedumi, tad jums vajag apmeklēt restorānu Peppersack. Restorāns atrodas tikai 30 metru attālumā no Rātslaukuma, vienā, no visvecākajām Tallinas ēkām. 1370. gadā tur dzīvoja tirgotājs Hanss Pepersaks. Ja mēģina iztulkot viņa uzvārdu, tad sanāk “Maiss ar pipariem”, tieši tā, tika nosaukts arī restorāns. Viduslaiku ēdienkarti un iestādes interjeru papildina daudz interesantu darbību: zobenu divcīņas, operas ārijas un pat vēderdejas. Ēdienkarte, ieintriģēs jūs ar saviem izdomas pilnajiem, tematiskajiem nosaukumiem, kuru vidū varat sastapt pat tādus kā “Šķēpu nesēja svētku ēdiens”, “Amatnieka sapnis” vai “Mātes Margaretas vājība”.

Alus cienītājiem

Ja jūs piederat pie alus cienītāju pulciņa, tad jums jādodas uz restorānu Hell Hunt. Patiesībā tas ir krogs, par to liecina gan interjers, gan atmosfēra. Bet, šeit gatavo tik garšīgus ēdienus, ka nosaukt to tikai par krogu, mute neveras vaļā. Ēdieni šeit ir samērā vienkārši un ir ļoti labi jūtams, ka tie tiek gatavoti vāciešu vai čehu virtuves virzienā. Bet, tie tiek pagatavoti no visas sirds un pasniegti tik sirsnīgi, ka pat tad, ja jūs esat izsmalcinātas virtuves piekritējs, tad aizejot projām no šī vietas, jūs būsiet tajā jau iemīlējies. Lūk, tāda maģija šeit darbojas. Ieteikt, kādu ēdienu, ir ļoti sarežģīti, varat garšot jebkuru, tāpēc, ka iespaidu uz jums atstās gan kakla karbonāde ar ceptiem kartupeļiem un sīpolu mērci, gan pikantās desiņas no gaļas gabaliņiem ar sautētiem kāpostiem ar ķimenēm. Protams, šeit tiek pasniegts arī lielisks alus. Turklāt, viena no alus šķirnēm “Hell Hunt”, tiek gatavots uz vietas.

Vēl viens, izcils krogs ir Beer House, kas atrodas Rātslaukumā. Tam pieder, pašam sava alus darītava. Ja runājam par virtuvi, tad tā šeit ir ļoti garšīga un savdabīga. Šeit jūs pārsteigs ar desiņām no medījuma gaļas ar sinepju mērci, svaigu dzērveņu biezputru, kartupeļu kabatiņām ar sēnēm un biešu – mārrutku ruleti. Tas ir tikai viena ēdiena nosaukums! Bet, garšīgu un neaizmirstamu ēdienu šeit ir ļoti daudz!

Labākie Rīgas restorāni

Jau iepriekš, darām jums zināmu, ka raksta pamatā nav likts ne kāds zinātniskais pētījums, nedz arī kāda aptauja. Raksts tapa, balstoties uz cilvēku atsauksmēm un viņu iespaidiem. Tieši to pašu varam teikt arī par atrašanās vietu, tas ka restorāns atrodas raksta augšdaļa nenozīmē to, ka tas restorāns ir labāks par to, kas atrodas raksta apakšdaļā. Visi restorāni ir līdzvērtīgi un tikai jūs paši, apmeklējot katru no tiem, varat tos, priekš sevis, sakārtot noteiktā secībā.

Folkklubs Ala Pagrabs

Folkklubu Ala pagrabs, varam pieskaitīt pie samērā nelielam iestādēm, kas atrodas Vecrīgā. Vai šo iestādi var vai nevar saukt par restorānu – spriediet paši. Cilvēki, kas to ir apmeklējuši, visdrīzāk ir gatavi to dēvēt par alus pagrabiņu, kurā tiek pasniegti Austrumeiropas virtuves ēdieni, kas ir lieliska uzkoda pie alus – garšīga un ļoti trekna. Alus pagrabiņā tiek pasniegtas aptuveni 15 alus šķirnes (atrodas uz vietas) un apkalpojošais personāls māk lieliski tajās orientēties. Tie cilvēki, kam garšo alus, var droši doties uz Folkklubu Alus Pagrabs – nožēlot nevajadzēs. Apmeklētāji, atzīmē arī to, ka uz kopējo pašsajūtu pozitīvi ir iedarbojusies arī dzīvā mūzika, kā arī fakts, ka tur katru vakaru ir daudz cilvēku.

Domini Canes

Domini Canes ir ļoti mājīga vieta Vecrīgā, kas var droši lepoties gan ar savu mīlīgo atmosfēru un nelielajiem izmēriem. Šī vieta ir tik ļoti iecienīta, ka tajā, it īpaši svētdienas vakaros, sameklēt brīvu galdiņu, nav iespējams. Daudzi restorāna apmeklētāji ir atzīmējusi, ka šeit pasniedz garšīgu risotto un šokolādes desertus.

Riviera

Restorānā Riviera tiek pasniegti Vidusjūras virtuves ēdieni un tas var lepoties ar lielu zivju ēdienu izvēli. Daudzi restorāna apmeklētāji, tai skaitā arī ārzemju viesi, atzīmē, ka šeit tiek pasniegti izsmalcināti garšīgi ēdieni, vienu otru, pēc viņu domām, var pat nosaukt par “visgaršīgāko uz visas planētas”.

Biblioteka No1

Restorāns atrodas Vērmaņa parkā un tāpēc tā ir ideāla vieta lielam apmeklētāju skaitam. Šo restorānu apmeklē gan ofisu darbinieki, gan tie cilvēki, kas ir apmetušies viesnīcās pilsētas centrā, utt. Telpas, restorānā ir ļoti plašas, galdiņi atrodas tālu viens no otra, tāpēc apmeklētāji var uzturēt sarunu un nepārdzīvot ka viņi vai viņiem, kāds traucēs. Apmeklētāji ar virtuvi arī ir apmierināti.

Garlic Pub

Ķiploku krogs jeb Garlic Pub, atrodas Vecrīgā un tajā tiek pasniegti Eiropas virtuves ēdieni. Garlic Pub apmeklētāji, atzīmē, ja jums garšo ķiploki, tad, šī ir tā vieta, kuru jums noteikti vajadzētu apmeklēt, turklāt, daudzi ir izbrīnījušies par to, ka ķiploki var tik labi garšot.

Stock Pot

Stock Pot atrodas pilsētas centrā. Šeit, tiek pasniegti meksikāņu un aziātu virtuves , bet galvenā virtuves sastāvdaļa tomēr ir zupas. Lūk, kāda neparasta kombinācija. Šeit tiek piedāvāts daudz veģetāro ēdienu, ko ir novērtējuši daudzi apmeklētāji, turklāt, šī vieta savus apmeklētājus ir ieintriģējusi ar ēdienkarti, kas pastāvīgi mainās. Kā vienīgo trūkumu, apmeklētāji atzīmē to, ka šī iestāde specializējas uz pusdienu pasniegšanu un tāpēc ir atvērta tikai līdz pusdeviņiem vakarā.